Tapahtumat kesällä 2018 Events

pe 3.8. klo 17 Kansainvälisen Oopperan ja Liedin mestarikurssin osallistujia

Pyhän Olavin päivä Savonlinnassa 29.7.

Erikoisohjelmaa ja taiteilijatapaamisia, näyttely avoinna puoleenyöhön saakka!

klo 13 Musiikkia, Matti Makkonen (sello)

klo 14 Taiteilija Inari Krohn esittelee näyttelyn

klo 15 Saimi Hoyer esittelee näyttelyn ja haastattelee taiteilija Giuseppe Colomboa

klo 18 Musiikkia, Trio Tanguango

Yhteistyössä Hotelli Punkaharju, Nova Classics ja Savonlinnan musiikkiakatemia. Kuvataiteilija (TaM) Timo Heikura piirtää upeita pikamuotokuvia koko päivän ajan, vapaaehtoinen maksu. Taidenäyttelyssä erikoistarjouksia ja arkistojen aarteita.

 

Konsertteja 6.7., 15.7., 18.7., 20.7., 29.7., 2.8. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Cafe Barockin barokkikaraoke 15.7. klo 18

ke 18.7. klo 17 Kansainvälisen kamarimusiikin mestarikurssin osallistujia
pe 20.7. klo 17 Kansainvälisen kamarimusiikin mestarikurssin osallistujia

Pyhän Olavin päivän erikoisohjelmaa ja Inari Krohnin taiteilijavierailu 29.7.

Tapahtumat kesällä 2017 Events

Galleria Linnankatu 13 kutsuu jälleen klassisen musiikin ystäviä seuraamaan tasokkaita ilmaiskonsertteja historiallisessa miljöössä. Puitteet konserttisarjalle tarjoaa Kesänäyt-kulttuuritapahtuma, jossa näytteillä on kuva- ja veistostaidetta yhdeksältä tunnetulta suomalaistaiteilijalta. Tapahtuma on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden virallista ohjelmaa. Juhlavuoden kunniaksi ohjelmistovalinnoissa painottuu suomalainen musiikki. 1840-luvulla rakennettu puutalo on jo aiempina kesinä todettu akustisesti erinomaiseksi kamarimusiikin esityspaikaksi. Tänä vuonna kuullaan erityisesti jousimusiikkia, ensi kesänä painopiste on liedissä ja vokaalimusiikissa.

Konserttisarjan avaa sellisti Matti Makkonen tunnelmallisella iltakonsertillaan maanantaina 17.7. klo 21. Tapahtuma on osa Makkosen Hiljaisuudessa-levyn julkistamiskiertuetta. Levy äänitettiin taiteilijaprofessori Eva Ryynäsen erämaa-ateljeekirkon hiljaisuudessa Lieksan Vuonislahdessa viime syksynä. Savonlinnalainen Makkonen on tunnettu monipuolisena musiikin ja kulttuurin ammattilaisena. Soolouransa ohella hän säveltää ja sovittaa sekä toimii kapellimestarina ja tuottajana. Soittimenaan Makkosella on sello, joka palveli aikaisempaa omistajaansa Ahti Sonnista Aunuksen viihdytysjoukoissa vuosina 1943–1944.

Lauantaina 22.7. klo 21 esiintyy eteläkorealainen viulistilupaus Kunwha Lee. Hän valmistautuu Savonlinnassa merkittävää viulukilpailua varten ja tulkitsee konsertissaan Paganinin ja Bachin sooloviulumusiikkia. Prokofjevin sonaatissa hänen parinaan esiintyy pianotaiteilija Timo Koskinen. Vuonna 1993 syntynyt Lee opiskelee parhaillaan Münchenin Hochschule für Musik und Theaterissa. Hän on esiintynyt kotimaassaan useiden orkestereiden solistina ja saavuttanut kilpailumenestystä. Keskiviikkona 26.7. klo 17 galleriassa esiintyy Savonlinnan musiikkiakatemian kamarimusiikin mestarikurssien opiskelijoita eri puolilta maailmaa.

Perjantaina 28.7. klo 17 vuorossa on Pilvilinnoja pohjoisesta -konsertti, kun Maj Lind -kilpailuihin valmistautuva pianisti Hannu Alasaarela konsertoi viulisti Matias Lahden kanssa. Oululaislähtöinen, aikoinaan Madetojan musiikkilukiossa opiskellut duo on esiintynyt säännöllisesti yhdessä vuodesta 2012. Oululaissäveltäjä Leevi Madetojan syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 130 vuotta, ja konsertissa kuullaan toinen Madetojan suurista kamarimusiikkisävellyksistä, Sonatiini viululle ja pianolle. Ranskalaisvaikutteisen, harvoin esitetyn sonatiinin parina on J.S. Bachin monumentaalinen mutta herkkä sonaatti viululle ja cembalolle c-molli. Madetojan pianokilpailun voittaneen ja Tampereen pianokilpailuissa palkitun Alasaarelan soittamana kuullaan myös Debussyn pianosarja Vaskipiirroksia, ja uutena aluevaltauksena duo tulkitsee vielä Madetojan melodraaman Pilvilinnat L. Onervan tekstiin. Madetojan musiikin lisäksi duo tuo mukanaan kappaleen oululais-italialaista kulttuuriperintöä; Lahdella on käytössään Oulussa toimivan Tauno Tönningin säätiön lainaama Alessandro Gagliano -viulu vuodelta 1704.

Konserttisarja päättyy suomalaiseen musiikkiin Pyhän Olavin päivänä 29.7., jolloin vuorossa ovat yllätysesiintymiset klo 13 ja 19. Kaupunkifestivaalin merkeissä näyttelyssä on tuolloin muutakin erikoisohjelmaa. Yhteistyökumppaneina kesän kulttuuriohjelmassa ovat Nova Classics ja Savonlinnan musiikkiakatemia. Näyttelyyn ja kaikkiin sen tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Tapahtumat syksyllä 2016 Events

 Taidetapahtuma Tampereella 10.-13.11.

to 10.11. klo 19 Pasi Raukola, harmonikka ja Andreas Heino, klarinetti. LUTOSLAWSKI, DUBOIS, ALBÉNIZ.

pe 11.11. klo 19 Riikka Alakärppä ja Heidi-Anniina Nikkilä, viulu. PROKOFJEV, BACH, ENGLUND.

Taidetapahtuma Oulussa 22.-24.10.

Musiikkia su 23.10. klo 15 Cantio Laudis-kuoro & Olli Heikkilä

Taidetta Hotelli Punkaharjussa

Tapahtumat kesällä 2016

Taidetta Hotelli Punkaharjussa

Höyry-galleria, Jyväskylän Korpilahti, 4.8.–7.8.

Verstaillesin palatsi, Tuusulan taiteiden yö, 12.8.–13.8.

Perjantaina 12.8. alttoviulisti Riittaliisa Hakulinen ja pianisti Auroora Lahti-Hintsala esiintyvät klo 19, 20.30 ja 22.

verstaillesin_popup

Syksyllä popup-taidetapahtumat Oulussa ja Tampereella. Seuraa tiedotusta Facebookissa ja tällä sivulla.

 

 

Aiemmat tapahtumat Previous events

Concerts at Gallery Linnankatu 13

8.7. klo 17  Aino-Kaarina Mäkisalo & Matti Makkonen
13.7. klo 17  Hélène Maréchaux
17.7. klo 21  Timo Kinnunen
18.7. klo 16  Café barock – Marja Gaynor, Katri Susitaival, Matias Häkkinen
22.7. klo 17 Jakub Novak & Timo Koskinen
23.7. klo 17  Trio Tanguango
 & Juha Kotilainen
24.7. klo 17  Helena Juntunen & Maija Teikari
25.7. klo 17  Merja Mäkelä & Heikki Pellinen
26.7. klo 17 Robert Roozeman & Jonathan Roozeman & Iiris Tötterström
27.7. klo 17 Mao Konishi & Salla Karakorpi
29.7. Pyhän Olavin päivä

Radio Classic: Helena Juntusen haastattelu konserttisarjaan liittyen

Kaikkiin tilaisuuksiimme on vapaa pääsy, tervetuloa!

Konserttisarjan tuottaja: Olli Romppanen, puh. 045 6768588


Liity kutsuvieraslistalle